Hoitokotitoiminta

Hoitokotitoiminta on ensiarvoisen tärkeää vapaaehtoistyötä, joka mahdollistaa opaskoirien koulutuksen. Perheet ja yksittäiset henkilöt, jotka haluavat auttaa näkövammaista saamaan käyttöönsä opaskoiran, sitoutuvat hoitamaan pentuamme 1-1,5-vuotiaaksi.

Järjestämme sekä yhteiskoulutuksia että yksityisiä koulutuksia hoitoperheillemme. Toimitamme pennulle kuivamuonan ja maksamme eläinlääkintäkulut. Perhe sitoutuu antamaan pennulle mahdollisimman paljon kokemuksia ja hoitamaan pentua antamiemme ohjeiden mukaan.

Noin vuoden ikäisenä pennut terveystarkastetaan ja niiden luonteiden sopivuus opaskoiraksi arvioidaan. Jos pentu todetaan koulutuskelpoiseksi, alkaa sen opaskoirakoulutus viimeistään 1,5-vuotiaana. Jos taas sen ura ei ole opaskoirana tai mahdollisesti muuna virka- tai avustavana koirana, tarjotaan sitä ensisijaisesti hoitoperheen omaksi koiraksi.

Tarvitsemme myös hoitokoteja aikuisille koirille. Yleensä tällaiset hoidon tarpeet ovat lyhyempiä ja koskevat lähinnä oppaana tai koulutuksessa olevia koiria.

Jos olet kiinnostunut olemaan opaspennun tai aikuisen koiran hoitokotina ja mahdollistamaan omalta osaltasi opaskoirien koulutuksen ja lomailun, ota yhteyttä.

Ota yhteyttä